Økonomi-udfordring, fejlet på den gode måde

Sidste uge fortsatte jeg den økonomiske udfordring fra ugen før: at notere alt forbrug i løbet af ugen som minimum og prøve at holde sig under 500 kr i alt. Det gik fint første uge, men anden uge kunne jeg fra start af konstatere, at det nok ikke var 500 kr jeg skulle holde mig under. Samlet udgift: 2378 kr!

Ugens

Selvom det oprindelige mål på max 500 kr + de 185 kr fra forrige uge vidste sig at være en umulig opgave pga. de udgifter jeg allerede i starten af ugen kunne forudsige for resten af ugen, så var det stadig en fin øvelse og udfordring, at være sig bevidst om udgifter og notere dem alle ned.

Sandhedens time for ugens udgifter:

Mandag
I mandags brugte jeg 307 kr på ugens madudgifter, ganske som planlagt. Endda nøje indkøbt efter madplan og indkøbsseddel, som jeg stort set har fulgt, med undtagelse af et par tekniske vanskeligheder. Jeg havde beregnet det til 325 kr, men måtte undvære et par ting og erstatte andre.

Mandagens udgift = 307 kr på mad.

Tirsdag
Flad cykel – åh skræk! Min transportmiddel, som sparer mig flere tusinde af kroner om året. Jeg fik den lappet uden at misse en eneste cykeltur til/fra arbejde (skulle dog pumpe den 4 gange på vej ind til arbejde + den lokale cykelmekaniker). Og jo jeg kunne have lappet den eller købt ny slange selv, men min erfaring er at egen-lapningerne resulterer i at den hurtigere bliver flad igen og købe slange ville kræve en næsten så stor udgift og en del mere arbejde.

Tirsdagens udgift = 100 kr på transport.

Onsdag
Flere transportudgifter. Jeg havde i ugens start indset at jeg måtte bruge 200 kr på et klippekort, og det gjorde jeg også. Derudover brugte jeg 30 kr ekstra for at spare 30 kr alt i alt på dagens transportudgift. Hvordan kan det være?

Jo, jeg skulle til Helsingør t/r. Det er “alle zoner” = 9 zoner hver vej. På et gult klippekort (som er det mest praktiske for mig at have) er det 3 klip = 60 kr hver vej. Jeg sparede de tre klip på klippekortet på vejen til Helsingør, og i stedet for betalte jeg 30 kr for at blive kørt til døren til min destination. Jeg fandt en tur på gomore.dk! Kan stærkt anbefales – man KAN være heldig. Så ja, jeg har betalt 30 kr ekstra, men jeg har de tre klip til 60 kr til gode til gengæld. Jeg skulle dog stadig bruge tre klip på at komme hjem, så måtte udover de 30 kr stadig punge ud for klippekort.

Onsdagens udgift = 230 kr på transport.

Torsdag
Så var der dømt vinterferie med ungerne. Jeg frygtede lidt hvor mange udgifter det ville medføre, men det blev denne dag “kun” til det forventede frisørbesøg (datter). Derefter brugte jeg endnu et par klip på det gule klippekort for at komme tur/retur til min mor til et hyggebesøg (og mad!).

Torsdagens udgift = 255 kr på frisør/børn.

Fredag
Ingen udgifter – endnu en tur med klippekort, for at hente nye spil til wii’en.

Lørdag
Gosh! Jeg kom til at købe en seng! Ups. Selvfølgelig kom det til at være i lige netop denne uge. Men jeg har forsøgt at bilde mig selv ind, at det jo netop skyldes mine to ugers sparsomhed, at jeg har råd til en seng. Fra den blå avis til 1000 kr. Nu har jeg også i 4½ måned sovet på en halvanden mands boksmadras på gulvet, og det var en der var klunset fra storskrald, da jeg flyttede hertil. Og for første gang i mit liv kan jeg brede mig på 2×90 cm! Hurra! Jeg fortryder intet 😀

Derudover manglede jeg lagner til den nye seng, så jeg måtte lige i Føtex en tur … 369 kr for to stræklagner. Det var godt nok dyrere end jeg troede.

Lørdagens udgift = 1369 kr på møbler og tilbehør.

Søndag
Udfordringens max-beløb er skredet for længst. Dog vil jeg alligevel pointere at jeg i ugens løb kun har brugt 307 kr på mad indtil videre, og det var i mandags. Og i modsætning til sidste uge, kan det jo netop ikke bort-forklares med at jeg havde lavet storindkøb på dagen før. Næh, jeg synes at jeg har gjort det godt.

Men så var det jo at det i dag var sidste dag i ferien … og vi har ikke brugt penge på nogen fornøjelser (medmindre sengen kan kaldes en fornøjelse … og det kan den vel!). Ungerne ville så gerne have købepizza som afslutning på ferien. De havde efterspurgt det i nogle dage og selvom jeg havde planlagt andet mad til dagen, endte jeg med at give efter. Hvad fanden, det er jo ikke hver dag at der er sidste dag i ferien. Men de fik selv lov til at lægge en 10’er oveni hver, for at få deep pan.

Og solen skinnede, så vi var ude på tur, som naturligvis inkluderede en is til os hver. Det blev de billige (og meget gode!) is fra Aldi: 16,50 kr for tre is.

Søndags udgift = 127 kr på fastfood og is.

Altså ugens samlede udgift: 2378 kr

Det er jo ca. fire gange så højt et beløb som jeg lagde ud med og udfordringen er teknisk set ikke bestået, men jeg er alligevel glad for ugens udgifter. Ugens mad- og husholdningsudgifter er selv med en fastfood-fest holdt under 500 kr. Der røg en seng ned i indkøbskurven. Det sker til gengæld ikke så tit, og har været meget tiltrængt. Nå ja, og lidt ekstra transport og det halvårlige frisørbesøg til barnet.

Jeg har ikke haft behov for at købe ind til nuværende uge endnu. Brugte dog 12 kr på kiwi + mælk i dag. Nå jo, og ungerne fik de lommepenge (90 kr) som jeg glemte at give dem i sidste uge. Regner ikke med at have brug for at købe noget de kommende dage. Hvis det fortsætter på denne måde, kan jeg købe en seng hver måned 😀 (eller den juicer jeg pludselig har besluttet at jeg ikke kan leve uden).

(OBS: har du set linket hertil på facebook, så er det ikke fordi jeg er på … men autopublicere kan den vel lige så godt).

About lenka (35 Articles)
I virkeligheden Lenka & Lenka, men da vi deler krop og overego, fremstår vi ofte som blot: Lenka. Tester udfordring.dk med egne udfordringer de kommende uger.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers like this: