Økonomi-udfordring fortsættes i næste uge

Status er uændret siden i går, men nu kommer weekenden og turen til Malmö ... i næste uge fortsætter jeg økonomi-udfordringen, så hvis du ikke orkede i denne uge, så har du en chance til at hoppe med på vognen i næste! Og hvis ikke ... så kommer der altid en sporvogn og en udfordring til.

En ting er at leve skrabet i en uge, hvor større udgifter lige kan skubbes over på den anden side af grænsen og man kan ånde lettet op mandag kl 00:01 og spendere 499 kr på bøger på amazon, for at fejre sin success og derudover endelig slå sig løs i supermarkedet for at få køleskabet fyldt igen.

Men hvad nu hvis man fortsætter spareudfordringen? Således at det ikke blot drejer sig om at holde vejret i en uge og slå maven ud igen ugen efter, når ingen kigger? Men rent faktisk at vænne sig til at bruge færre penge generelt, også selv når man skal have køleskabet fyldt op igen?

Næste uge

Jeg tror ikke at jeg kan klare den på 500 kr i næste uge. Foruden at det generelt ville være en svær udfordring, især i den anden halvdel med børnene, så er den halvdel også = vinterferie, dvs. måske vi får lyst til alligevel at købe os til nogle oplevelser. Nå ja, alene det at datteren har en frisørtid i den uge, ville koste halvdelen af budgettet.

Så udfordringen for mig i næste uge er fortsat at skrive ned hvad jeg bruger. Om ikke andet, så fordi det kan have en effekt i sig selv på forbruget. Jeg er ikke helt sikker på om jeg tør sætte et loft på, men er jeg under 1000 kr inkl alt, så er det nok meget godt. Til gengæld vil jeg så måske prøve at klare den på 500 kr igen ugen efter.

Status for denne uge, fredag aften

Status er uændret siden i går, ingen udgifter i dag, dvs. indtil videre 243 kr for ugen, hvoraf de 108 var til mad, og resten til børn, biblioteksbøde og et par øl ude. Udgifter, som godt kunne have været sparet væk, hvis jeg havde presset citronen yderligere.

Jeg har hævet penge til bryllupsgave i dag, men disse talte ikke med i udfordringen. I morgen kommer transport til Malmö ind i regnskabet, og så må vi se hvad der ellers svinder.

Flere udfordringer

Var du ikke helt frisk i denne uge, har du en chance mere i næste. Jeg følger op på ugen med diverse sparetips i et af de kommende indlæg.

Og hvis denne udfordring ikke er din kop te (eller kaffe – men det drikker jeg stadig ikke!), så kommer der også en udfordring mere i anden kategori. Skal vi mon spise flere gulerødder, stå tidligere op om morgenen, læse flere bøger eller kramme tilfældige forbipasserende? Følg med på kanalen …

About lenka (35 Articles)
I virkeligheden Lenka & Lenka, men da vi deler krop og overego, fremstår vi ofte som blot: Lenka. Tester udfordring.dk med egne udfordringer de kommende uger.

2 Comments on Økonomi-udfordring fortsættes i næste uge

 1. Det kommer nok også til at knibe for mig, fredag havde jeg, mod forventning, udgifter. I næste uge skal jeg til hele to fødselsdage, samt tilmelde mig korsang, så det kommer til at sprænge budgettet.

  Kom i øvrigt i tanke om at jeg har et gavekort til Føtex på 500 kr. liggende, kan være man skal tage hul på det, kan måske dække fødselsdagsgaverne.

  Mht. det der bliver tilovers, så har jeg tænkt mig at donere. Nogle der kender nogle værdigt trængende der har Mobile Pay? Mit nummer er +45 22 25 69 51.

  Hvis der ikke er noget tilovers, eller der er underskud, så er det ud og samle flasker på søndag 🙂

  بَلَىٰ مَنْ أَسْلَمَ وَجْهَهُ لِلَّهِ وَهُوَ مُحْسِنٌ فَلَهُ أَجْرُهُ عِنْدَ رَبِّهِ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ

 2. ps. en udfordring jeg godt kunne tænke mig er “begræns dit medieforbrug”, det er jo i familie med “30-minutter på et projekt” udfordringen, men jeg kunne godt tænke mig den mere specifik.

  Onsdag mødte jeg en meget klog mand ved Kierkegaards gravsted, som jeg ofte besøger. Grunden til at vi faldt var i snak, var at han bemærkede at gravstenene vist var blevet fornyet, vi var enige om at det var unødvendigt, og at patinaen savnes.

  Nå, vi kom gennem meget snak, ikke mindst om sprog, som bliver et af de bærende emner i mit skønlitterære bogprojekt.

  Vi talte også om hvor dårlige danskere er til sprog, og vi talte om de elendige oversættere på TV, jeg nævnte så Kim Schumacher, som et eksempel på en der omdigtede med respekt for originalmaterialet, min favorit er fra “Do The Right Thing”. “That’s the truth Ruth, blev til “Giv den et trut Ruth” <3.

  Manden kendte ikke Kim Schumacher: "jeg har ikke haft TV i 35 år" sagde han". Det fik mit til at tænke, det var så siden 1989. Hmm…Da jeg flyttede hjemmefra i 1984 havde jeg ikke TV, og jeg fik ikke et før i 1987, hvor min kæreste flyttede ind, og jeg har haft TV lige siden. Underligt nok så klarede jeg mig bedst på mit studie i den periode jeg ikke havde TV.

  Hvis jeg stopper i dag, så skal jeg blive 86 for at tangere manden, og han lever sikkert mange år endnu.

  Da jeg kom hjem slukkede jeg TV'et…Permanent!

  Det bringer os så til det springende punkt.

  I 1989 kom jeg online, det tog voldsomt overhånd, således at forstå at jeg indrettede mit liv efter de såkaldte "mail-runs", som kun foregik engang om dagen, eller rettere natten. Så jeg stod på kl. 2 om natten, besvarde post, var vel færdig ved 12-tiden, hvorefter jeg gik i seng.

  Det var også sådan jeg mødte min kone, men det er en længere historie.

  Efter jeg havde mødt min kone var jeg offline helt frem til 2005, bortset fra på arbejdet, hvor Internettet havde sneget sig ind.

  Nu sidder jeg i saksen igen, TIMEs Facebook "spild af tid app", bonede ud med lidt over 99 dage spildt, det er ca. 300 arbejdsdage, altså mere end et arbejdsår!

  Something Better Change!

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=ohRbJJohv6Y&w=420&h=315%5D

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Kim Bach . Org » Blog Archive » #uge2014_08 Økonomi- og livsstils-#udfordring for @kim_bach: “Because you’re worth it”! og “Friheden”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers like this: