Max 500 kr på en uge – hvordan gik det?

Ugens udfordring i økonomi-kategorien gik ud på at skrive alle udgifter ned, og helst holde sig under 500 kr i alt (i mit tilfælde - man bestemmer selv hvad man mener er rimeligt for en selv og ens eventuelle husstand). Udfordringen fortsætter i næste uge, men her er en midtvejs-evaluering i slutningen af første uge.

Jeg har holdt mig fra indkøb det meste af ugen, levet af det jeg havde i forvejen, og sluppet for impulskøb der løber op

Selvom der stadig er nogle timer til ugen er helt omme, så tør jeg godt opdatere en opsummerende status for ugens økonomiske udfordring, for jeg kommer ikke til at købe mere i dag.

Ugens udgifter
Jeg havde købt ind om søndagen før ugen startede (for omtrent 300 kr) og manglede derfor ikke ret meget mad til ugen. Tirsdag blev ugens eneste dag, hvor jeg købte madvarer og det blev til 108 kr.

Derudover havde jeg brugt 50 kr på en åndsvag bøde til biblioteket (men jeg er glad for at det ikke blev mere, da jeg ikke kunne finde den sidste bog), 60 kr på to øl ude samt 25 kr som jeg gav til min datter til klubben.

I går skulle jeg til bryllup i Malmö og havde regnet med en returbillet. Jeg købte billetten derover sammen med en veninde, så vi kunne benytte os af familierabat. Den gælder 2 voksne og 0-3 børn – og er billigere end 2 x enkelt-voksenbillet. Tip givet videre! Turen derover kostede mig dermed 72 kr. Turen hjem var en nem og billig overraskelse: jeg kunne køre med et vennepar hjem, og blev kørt lige til døren. Fantastisk service, tak til Kristian og Anna.

Samlet beløb < 500 kr
I dag: ingen udgifter, omend jeg overvejede at smutte ud og købe det kattegrus og måske lidt mad til ugen. Det bliver i morgen.

Så ugens forbrug alt i alt: 315 kr

De første tre dage har som sagt været med ungerne, og maden vi har mest spist suppe og mad med kød fra fryser. De resterende dage levede jeg af rester og hjemmebagte flutes. Har heldigvis ikke manglet nogen af de større poster, andet end at kattebakken virkelig skal bruge ny kattegrus nu (i morgen! Ikke pga. spareuge, for den fortsætter jo, men fordi jeg ikke skal bevæge mig mere ud i dag).

Og så en sidenote: Jeg lagde mærke til at der blev trukket 79 kr på min konto i denne uge også. Det var for Netflix. Det fik mig endnu engang til at tænke på, at den slags udgifter skal kigges igennem før eller senere. Det er jo også nice-to-have-udgifter. Men det er nu meget, meget nice at kunne se breaking bad fra sit badekar (ja, det har været en herlig søndag i dag).

Næste uge
Jeg fortsætter økonomi-udfordringen en uge mere. Mest for at indkøb ikke bare bliver skubbet frem, men jeg vil se hvordan det reelt fungerer over en længere periode, hvor man også før eller siden kommer ud for at skulle tanke op på dyrere poster.

Jeg skriver altså også i næste uge alle mine udgifter ned. Om jeg kan klare mig på 500 kr + de 185 kr der er til overs fra denne uge (det må være rimeligt at føre dem over) ved jeg ikke, men jeg vil da gøre et forsøg. Jeg er mest i tvivl om slutningen af ugen, da jeg og ungerne har vinterferie og det kan sagtens tænkes at vi vil bruge lidt ekstra på oplevelse, såsom en biograftur eller lignende. Hvis nogen har specifikke forslag til gratis eller billige oplevelser i Københavnsområdet, så skriv endelig.

Åh ja, ungerne skal også have lommepenge … og mad velsagtens. Jeg ser hvordan det går.

Vil du være med?
Hvis ikke du nåede at komme med på udfordringen i sidste uge, så vær med i denne uge: Skriv alle udgifter ned – du behøver ikke at dele dem her (men du må godt!). Se om du kan holde for max et bestemt fastlagt beløb. Læs evt. mine 10 sparetips til hverdagsudgifter her.

About lenka (35 Articles)
I virkeligheden Lenka & Lenka, men da vi deler krop og overego, fremstår vi ofte som blot: Lenka. Tester udfordring.dk med egne udfordringer de kommende uger.

3 Comments on Max 500 kr på en uge – hvordan gik det?

  1. Godt gået.

    Jeg skriver en artikel på min blog om hvordan det gik mig, strengt taget har jeg tabt med en lille margin, men kassen stemmer, og hvis vi tæller indtægter og penge jeg fandt flydende rundt omkring, så har jeg overskud.

    Jeg regner også med at fortsætte, men det er ikke sikkert at jeg Tweeter alt i næste uge 🙂

  2. Jeg kommer til at bruge det der nymodens noget der hedder en ping-back 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers like this: