Viden-udfordring 1: 30 mins fokus om dagen

En masse projekt-ideer som flyder, men som sjældent bliver til noget. Der er "ikke tid" eller jeg er drænet for energi når tiden er der. Og så bliver det svært at fokusere. I denne uge vil jeg udfordre mig selv til at fokusere mindst 30 minutter om dagen på et (evt. to) projekt(er) i en uge.

Fokus - bare 30 minutter om dagen Inspiration er bl.a. fra 30 minutes a day - en glimrende artikel om daglig fokus på ens projekter.

Kender du det? At man har et hyggeprojekt eller drømmeprojekt eller måske har man flere. Måske vil man skrive en bog når man engang får tid eller måske har man en ny smart idé til et webprojekt eller noget som løser et andet behov eller akut problem for flere eller måske vil man begynde at male. Eller måske alt dette og mere.

Har man for mange ideer, hvad enten det er mange projektidéer eller forskellige idéer til samme projekt, så kan det ofte ende med at man springer rundt mellem idéerne uden at have fast fokus på noget og dermed uden at kunne føre idéen til noget reelt. Halvt begyndt på ti projekter fører til ingenting, andet end en masse fugle på et eller andet tag. Sådan er det i hvert fald gerne for mig.

Når man er løbet tør for undskyldninger, er der stadig masser af overspringshandlings-muligheder at blive distraheret af. Det kan være svært at komme i gang, når hjernen hopper fra tanke til tanke i 17 forskellige retninger og hver tanke og handling fører til et par nye grene. I stedet for har man både tjekket sin netbank, set sjove videoer, fundet ud af hvad man skal have til aftensmad, planlagt sin uge og googlet lidt forskelligt info om hvordan man bliver bedre til at holde fokus. Og så er den halve og hele og ofte flere timer gået.

Udfordringen

I denne uge vil jeg derfor hver dag sætte 30 minutter af dagligt til 1-2 projekter, som jeg vil koncentrere mig 100% om. Det bliver sandsynligvis mit skriveprojekt som jeg ofte sylter (hvis man ser bort fra en løs dagbog, som til gengæld lystigt bliver overspringshandlet med). Derudover udfordring.dk, som er en udfordring i sig selv. Ikke indlæg herinde, men videre udvikling af planen for sitet. Der er meget at tage fat på (og er du programmør og mangler noget at bruge 30 minutter dagligt på, så kontakt mig gerne!).

Når de 30 minutter starter, vil jeg have lukket ned for mail, facebook og fora, lagt telefonen væk og have udelukkende fokus på mit projekt og alt relateret til denne. Det gør ikke så meget hvor meget jeg i sidste ende når på de 30 minutter, hvis inspirationen ikke lige har været der. Det vigtigste er, at jeg bruger 30 minutter på et reelt forsøg. Det har virket da jeg skulle skrive speciale, hvor jeg virkelig have brug for fokus.

Hvad vil du bruge 30 minutters daglig fokus på?

Forventninger

En daglig rutine med blot en halv times fokus må være en god start. En halv time fokuseret på bare et projekt er bedre end flere timers spredt ingenting på det hele på en gang. Og det er mange bække små.

Jeg forventer helt klart at det kan blive til en god vane, som både er med til at holde projektet i live og dermed også skabe et bedre flow og en mærbar fremgang. Måske når jeg ikke så langt på den ene uge, og måske får jeg lyst til at fortsætte udfordringen i lidt længere tid. Ligesom jeg stadig er uden kaffe efter knap to uger (måske ender det dog med at være en dårlig kombination, da jeg ofte er for træt til at mine tanker kan hænge sammen, når vi først når til aften og jeg har tid).

Jeg forventer også at det måske kan være svært at holde sig til det ene, da der kan være andre projekter der pludselig bliver mere interessante, når jeg får i stå i det ene. Men dem må jeg jo så evt. tage udover den ene halve time, som i hvert fald er afsat til den ene ting.

Jeg glæder mig meget til denne uges udfordring, og håber at der er andre der bliver inspireret til at hoppe med på vognen.

About lenka (35 Articles)
I virkeligheden Lenka & Lenka, men da vi deler krop og overego, fremstår vi ofte som blot: Lenka. Tester udfordring.dk med egne udfordringer de kommende uger.

2 Comments on Viden-udfordring 1: 30 mins fokus om dagen

  1. Endnu en god udfordring, den kommer passende. Jeg har selv gang i et skriveprojekt, der kræver mere end 30 minutters fokus om dagen.

    Programmør? Jo det kan jeg vist godt kalde mig, så det kan da sagtens tænkes at jeg kan hjælpe til.

    • Fedt – jeg må lige skrive til dig lidt senere, er lige på vej til arbejde og derefter en smuttur til Oslo i et par dage.
      Vil også gerne høre om dit skriveprojekt på et tidspunkt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers like this: